pühapäev, 25. märts 2012

Unenäolisus.


Tallinn - märts 2012, originally uploaded by Marion Undusk.

Esikas saab läbi ja ühel hetkel avastad, et elu on teinud kannapöörde, Sul on kohutavates kogustes aega ja metsik väsimus. Et saad soovi korral sõita Tallinnast ära, et kohtuda inimestega, kellega seda juba ammu oled plaaninud. Sest see on hullus. Ja hullused on head. Ja võtad kätte ja teedki seda, otsustades hääletada, sest on ju juba märtsi algus ja viimane aeg talvel selgroog murda. Talv paraku nii ei arva ja tõmbab ilma miinusesse. Õnneks autojuhid halastavad ja kuigi sihtkoht on ebatavaline, ei pea kordagi üle mõne minuti tee ääres seisma. Hea.
Ja jalutad pooltuttavas ümbruses, et jõuda pooltuttava majani ja sees on vabaduse tunne, sest maailm on juba jõudnud suuremaks paisuda. Ja lõpuks õigest uksest sisse astudes on kummalis-kohmetu olla. Ja asjaolusid ei paranda ka tõsiasi, et kaasa võetud mustika-toorkoogid, mis asjaolude kokkulangemisel meenutasid juba enne pigem pudinguid, on lagunenud kokku ühtlaseks absoluutselt mitteisuäratavaks mustjaslillaks massiks.Tahad parimat ja välja kukub nii, nagu alati. Ja tegelikult on selles haleduses ikka midagi metsikult naljakat. Loodan, et ka nende jaoks.
Jutud kompavad endid ja üksteist. Õhus on soov vabanemisele, mis täielikult ei sünnigi. Aga mis siis. Ega elu ju veel otsa saa. Ja puding näeb puhastesse topsidesse panduna isegi enam-vähem välja. Ja hambutud naeratused teevad mu õnnelikuks. Ja kuigi ma olen natuke segaduses, sest suhelda on palju lihtsam kirja teel, kui näost näkku, siis olla on tegelikult ju hea.
Ja kui lõpuks minema hakkan, siis kallistada ka.

Mustika-kardemoni toorkook (puding)

2 dl mandleid
0,5 dl india pähkleid
1,8 dl datleid

7,5 dl külmutatud mustikaid
200 g india pähkleid
1,2 dl indiaanisuhkrut
2 spl sidrunimahla
2 tl purustatud kardemoni
0,5 tl vahtrasiirupiekstrakti
pisut soola
8 spl sulatatud kookosrasva (tegelikult peaks olema kakaorasv, siis oleks nähtavasti ka lootust kogu selle ilu tahkumisele. kookosrasva kasutades võib juba ette pudinguga arvestada)

Surista kolm molm esimest komponenti köörikombainis ühtlaseks massiks ja pressi see koogivormi(desse). Mina kasutasin silikoonist muffinivorme ja paari keraamilist nõud fotode jaoks.
Täidise jaoks blenderda kõik ained peale kookos(kakao)või. Sulata see vesivannil ja blenderda kõik ühtlaseks. Kalla vormidesse ja pane külma tahenema. Nii mõneks tunniks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar